Τραγικός απολογισμός για την 340 Μοίρα και την ΠΑ

27 Αυγούστου 2010

Σε εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης τεσσάρων εναντίον δύο συμμετείχαν τα F-16C/D της 340 Μοίρας. (Lockheed Martin)

Τραγικός ήταν ο απολογισμός της χθεσινής εναέριας σύγκρουσης ενός μονοθέσιου F-16C και ενός διθέσιου F-16D της 340 Μοίρας από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, στις 14:05 χθες νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή. Τα δύο αεροσκάφη συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης με 6 μαχητικά συνολικά και σενάριο τεσσάρων εναντίον δύο. Ο χειριστής του F-16C ανασύρθηκε νεκρός, ενώ προηγουμένως οι δύο χειριστές του F-16D εντοπίσθηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ένας από αυτούς εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Μετά τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης στην Ιεράπετρα, διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Στο Ηράκλειο μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος (Ι) στα Χανιά.

Η «ΕΑ&Τ» ενώνει τα θερμά της συλλυπητήρια με εκείνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας προς τους οικείους του νεκρού χειριστή, καθώς και τις ευχές της για την αποκατάσταση της υγείας του δεύτερου.