Πλήρης παρουσίαση της έκθεσης Defensys 2010 στην «ΕΑ&Τ» Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2010

Το συντακτικό επιτελείο της «ΕΑ&Τ» υποδέχεται τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο περίπτερο της εκδοτικής εταιρείας ΔΥΡΟΣ. («ΕΑ&Τ»/ Μ. Γαβριελάτου)

Το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Δευτέρα 8 του μηνός, περιέχει πλήρη παρουσίαση της  1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας Defensys 2010, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 και 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με επιτυχία, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας. Οι 162 εκθέτες από 21 χώρες, οι 10 επίσημες κρατικές συμμετοχές και οι αντιπροσωπείες από 48 κράτη και δύο διεθνείς οργανισμούς –NAMSA του ΝΑΤΟ και EDA της ΕΕ– αποτελούν στέρεη παρακαταθήκη για την ανάπτυξη της έκθεσης στο μέλλον. Την Defensys 2010 εγκαινίασε στις 28 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, λόγω ελαφράς αδιαθεσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Παράλληλα με την έκθεση διοργανώθηκε ημερίδα της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) με θέμα «Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, Δυνατότητες και Προοπτικές» στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου στις 29 του μηνός με τίτλο «Προγράμματα Εξοπλισμών Έναντι του Ανταγωνισμού εντός του Τρέχοντος Διεθνούς Δημοσιονομικού Περιβάλλοντος».

Στο Φόρουμ συμμετείχαν ο κ. Βενιζέλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, οι Υπουργοί Άμυνας Πιέτερ Ντε Κρεμ του Βελγίου, Μπόγκνταν Κλιχ της Πολωνίας, Κσάμπα Χέντε της Ουγγαρίας, Άνιου Άνγκελοφ της Βουλγαρίας, ο Γενικός Γραμματέας Αμυντικής Πολιτικής και Σχεδιασμού της Ρουμανίας Βιορέλ Οανσέα, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου Γκυ Τεϊσιέ. Πέραν των πολιτικών προσώπων συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανισμών της βιομηχανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της EDA, του OCCAR, περιλαμβανόμενων των Διευθυνόντων Συμβούλων της DCNS Πατρίκ Μπουασιέ και της ΕΑΒ Τάσου Φιλιππάκου.

Η «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» ήταν ο πρώτος επίσημος media partner της Defensys 2010, αλλά και το μοναδικό ελληνικό αμυντικό περιοδικό με περίπτερο, μάλιστα σε περίοπτη θέση αμέσως μετά από εκείνο του ΥΠΕΘΑ, απέναντι από τα περίπτερα των Γενικών Επιτελείων.

Στο τεύχος Νοεμβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί την Δευτέρα 8 του μηνός, δημοσιεύεται πλήρης παρουσίαση της έκθεσης Defensys 2010, των σημαντικότερων εκθετών και εκθεμάτων, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων.