Ευ. Βενιζέλος: «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες» ενταγμένες σε «σύστημα εκβιασμών»

22 Δεκεμβρίου 2010

Το πλήρωμα του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) προετοιμάζεται για τον κατάπλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. (©«ΕΑ&Τ»/ Β.Α. Παγώτσης)

Σκληρή ήταν η απάντηση σε προχθεσινό δημοσίευμα ιστότοπου για «μείζονες αβαρίες» στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120), από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, χθες 21 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αντέδρασε αυθημερόν προχθές 20 Δεκεμβρίου, ανακοινώνοντας επίσημα και «...κατηγορηματικά ότι το “σημερινό ρεπορτάζ” της δημοσιογραφικής σελίδας defencenet.gr δεν είναι ακριβές και δεν έχει καμία “πηγή” στο εσωτερικό του Πολεμικού Ναυτικού (όπως στην αρχική εκδοχή του ανέφερε) ούτε έγινε κάποια προσπάθεια διασταύρωσης του πριν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.»

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το αρχικό δημοσίευμα και τις αναπαραγωγές του «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες» εντασσόμενες σε «σύστημα εκβιασμών» στο οποίο δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση, για να καταλήξει: «Εμείς θα λάβουμε όλα τα νόμιμα αναγκαία μέτρα.»

Δυστυχώς όμως υπήρξε κοινοβουλευτικό κόμμα, το οποίο υιοθέτησε τις  «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες» και έσπευσε να ζητήσει την... παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ! Η Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέδωσε χθες βράδυ την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

«Παρακαλείται το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ να επικοινωνήσει με τον βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ  Πρέσβη κ. Κοραντή, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα το απόγευμα το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην τελετή επίσημης εισδοχής του «Παπανικολή» στη δύναμη του Στόλου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχηγό του ΓΕΝ, τον Αρχηγό του Στόλου, τον Διοικητή Υποβρυχίων και τον Κυβερνήτη του «Παπανικολής», σε σχέση με την ποιότητα, το αξιόπλοο και το αξιόμαχο του πιο σύγχρονου και αξιόπιστου σκάφους του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι επίσης προφανές, ότι το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ δεν έχει ενημερωθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τα όσα σχετικά με το «Παπανικολής» –με αφορμή χθεσινά δημοσιογραφικά φληναφήματα– και  την κατάστασή του ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής,  παρισταμένου –μεταξύ άλλων– και του Αρχηγού του ΓΕΝ, συνεδρίαση στην οποία εκπροσωπήθηκε βεβαίως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, χωρίς να θέσει κανένα ζήτημα είτε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είτε προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που τιμά το ρόλο της και περιβάλλεται με την απόλυτη εμπιστοσύνη της Πολιτείας».

Την ανακρίβεια του προαναφερόμενου δημοσιεύματος επιβεβαίωσαν οι διαπιστευμένοι συντάκτες του ΥΠΕΘΑ που παρέστησαν στην τελετή υποδοχής.