Ομοβροντία συναντήσεων για το σύστημα ASPIS II των F-16 Block 52+ της ΠΑ

27 Μαΐου 2011

Το πρόγραμμα ASPIS II βρέθηκε στο προσκήνιο τριών υψηλού επιπέδου συναντήσεων. (Raytheon)

Σειρά τριών συναντήσεων με εκπροσώπους της εταιρείας Raytheon στις 24 και 26 Μαΐου ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποδεικνύοντας έντονη κινητικότητα για το σύστημα ASPIS II των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ της ΠΑ:

  • Στις 24 Μαΐου ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος και επιτελείς της ΓΔΑΕΕ συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο Τακτικών Αερομεταφερόμενων Συστημάτων της Raytheon κ. Μαρκ Κούλα και τον Αντιπρόεδρο Προηγμένων Αντιλήψεων και Τεχνολογίας κ. Ρόυ Αθεβέντο. Κατά την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, συζητήθηκαν «...θέματα που άπτονται του Συστήματος Αυτοπροστασίας ASPIS II Α/Φ F-16 BLK 52+, στα πλαίσια της σύμβασης 015Γ/2003.»
  • Στις 26 Μαΐου ο κ. Κούλα και ο Αντιπροέδρος Υπεύθυνου Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Raytheon κ. Μάικλ Έλισον συναντήθηκαν με επιτελείς του ΓΕΑ. Κατά την ανακοίνωση, «σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν σε εν εξελίξει προγράμματα της εταιρείας.»
  • Επίσης στις 26 Μαΐου οι κ.κ. Κούλα και Έλισον συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σμήναρχο (Ο) Βάιο Κυρατζόπουλο και με αρμόδιους συνεργάτες. Κατά την ανακοίνωση, συζητήθηκαν «θέματα που άπτονται του Συστήματος Αυτοπροστασίας  ASPIS II  Α/Φ F-16 BLK 52 +, στα πλαίσια συμβάσεων του ΥΠΕΘΑ.»

Είναι προφανές πως σύντομα θα ανακοινωθούν σημαντικές και πιθανότατα θετικές εξελίξεις για το ASPIS II.