«ΕΑ&Τ» Ιουνίου: Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» (S120) – Πανέτοιμο για δράση!

6 Ιουνίου 2011

Ο κυβερνήτης του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας, με αξιωματικούς και στελέχη του πληρώματος. (©«ΕΑ&Τ»/ Λ.Σ. Μπλαβέρης)

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 του μηνός στην υπόλοιπη Ελλάδα και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Αθήνα, παρουσιάζεται επίσκεψη στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) και σχετική ενημέρωση από τον κυβερνήτη του, Αντιπλοίαρχο Κ. Κοντογιαννάκο, ΠΝ. Δήλωσε χαρακτηριστικά στην «ΕΑ&Τ» ο κ. κυβερνήτης:

«Οι δοκιμές που εμείς πραγματοποιήσαμε το 2008 ήταν επιτυχείς και εμείς στη διάρκεια αυτών των δοκιμών δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά το σκάφος μας. Το πλήρωμα παραλαβής του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ το παρέλαβε με μία λαχτάρα πρωτοφανή, γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είχαμε ένα σκάφος που ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στον τομέα των συμβατικής προώσεως υποβρυχίων, το πόσο αυτό είχε κοστίσει στον ελληνικό λαό, αλλά και το τι ακριβώς αυτό σήμαινε πρακτικά, επιχειρησιακά, τακτικά και στρατηγικά, στη συγκεκριμένη γεωγραφική μας περιοχή και με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Δυστυχώς τότε η λαχτάρα μας αυτή δεν ευωδόθηκε για λόγους πέρα και πάνω από εμάς. Κάτι τέτοιο έγινε τελικά το 2010 και μετά από ένα μήνα εντατικών δοκιμών πραγματοποιήσαμε τον πλου της επιστροφής μας στην Ελλάδα, καταχείμωνο, με αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, διανύοντας έτσι περισσότερα από 5.000 ναυτικά μίλια, χωρίς να προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα. Επομένως μετά από όλα αυτά, απαντώντας στο ερώτημα που μου θέσατε, αν εγώ και το πλήρωμά μου έχουμε εμπιστοσύνη στο σκάφος μας, σας απαντώ ευθέως και απροσχημάτιστα. Ναι, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ μας.»

«Αν αύριο –ο μη γένοιτο– γίνει πόλεμος, εμείς αναλαμβάνουμε αποστολής και βγαίνουμε κανονικά στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπλοίαρχος Κ. Κοντογιαννάκος, ΠΝ.

Πλήρης περιγραφή της επίσκεψης, αποκλειστικές φωτογραφίες και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για τις επικείμενες δοκιμές του ΠΙΠΙΝΟΣ (S121) στο τεύχος της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στην υπόλοιπη Ελλάδα και τη Δευτέρα 6 του μηνός στην Αθήνα.