Α/ΓΕΣ: «Χίλια χρόνια ζούμε με την Τουρκία, γιατί να μας προβληματίζει τώρα;»

23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, σε παλαιότερη φωτογραφία. (Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)

Την ώρα που η Τουρκία έβγαζε από το λιμάνι της Σμύρνης το «Πίρι Ρέις» συντηρώντας το κλίμα έντασης και αντιδρώντας στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος έστειλε από τη Κρήτη ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής και προστασίας της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ βρέθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της τελετής ονομασίας των νέων Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού στη ΣΕΑΠ, και υπογράμμισε ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο ειδικά αυτή την εποχή.

«Να μην ανησυχείτε για τίποτα. Ο στρατός μας είναι εκεί που πρέπει να είναι. Είμαστε δύναμη αποτροπής και προστασίας της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης. Ο στρατός μας είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, ειδικά αυτή την εποχή. Χίλια χρόνια ζούμε με την Τουρκία, γιατί να μας προβληματίζει τώρα;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, τρία τουρκικά υποβρύχια αναχώρησαν από τη ναυτική βάση του Γκιολτσούκ στην Προποντίδα με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ άλλα πολεμικά πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν σταδιακά. Η Αθήνα παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και τις κινήσεις τις Άγκυρας και ανάλογα προσαρμόζει τα ελληνικά σχέδια.

Ο αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ερωτηθείς για το κατά πόσο επηρεάζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων η δύσκολη οικονομική συγκυρία εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι πιστοί στο καθήκον και στη διατήρηση της ακεραιότητας της πατρίδας.

«Το 2011 όπως και την προηγούμενη χρονιά, είχαμε τις λιγότερες παραιτήσεις. Μόνο κύμα φυγής δεν έχουμε... Οι αξιωματικοί παραμένουν πιστοί στο καθήκον και σε αυτά που έχουν αναλάβει να κάνουν, δηλαδή την διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αναφερόμενος στην τελετή ονομασίας που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο, τόνισε ότι τα νέα παιδιά δίνουν ελπίδα, ενώ τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στον Στρατό Ξηράς αλλά και στην υπόλοιπη πορεία της ζωής τους.