Οξύτατη διάψευση δημοσιεύματος περί τουρκικής φρεγάτας από το ΓΕΕΘΑ

11 Οκτωβρίου 2011

Ο πλους της τουρκικής φρεγάτας KEMAL REIS (F247) αποτέλεσε αφορμή για άθλια προσωπική επίθεση κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ!

Οξύτατη ήταν χθες 10 Οκτωβρίου η διάψευση δημοσιεύματος από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί.

«Με αφορμή ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” με τίτλο “Έφτασε μέχρι Σούνιο η Τουρκική Φρεγάτα”, το οποίο περιέχει ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι:

Ο συντάκτης του άρθρου ψεύδεται και συκοφαντεί το ΓΕΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφερόμενος σε δήθεν πλήρη αιφνιδιασμό και πανικό, όταν στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται με σαφήνεια η κίνηση του πλοίου από την περιοχή της Ρόδου έως και την έξοδό του από το στενό του Καφηρέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με το σύστημα επιτήρησης που διαθέτουν  παρακολουθούν κατά πάγια πρακτική όλα τα πλοία που κινούνται εντός της περιοχής ευθύνης τους λαμβάνοντας τα κατά περίπτωση αναγκαία μέτρα.

Τονίζεται ότι κανένας δημοσιογράφος από τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθεί ή να διασταυρώσει τις πληροφορίες που είχε από τους “ψαράδες”. Τους καλούμε δε, να έρθουν σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πώς παρακολούθησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τον πλου της Φρεγάτας και να τους δοθεί αναλυτική υποτύπωση της κίνησης του πλοίου (ίχνος και χρόνος).

Πληροφορούμε τέλος τον συντάκτη του άρθρου, ότι τέτοιες αναφορές θίγουν πρωτίστως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εργάζεται σε 24ωρη βάση, στην συγκεκριμένη δε περίπτωση, εκείνο που ήταν επιφορτισμένο με την παρακολούθηση του πλου της Φρεγάτας, από τα ξημερώματα  έως και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου.»

Προηγουμένως, στις 20:51 της 8ης Οκτωβρίου στον ιστότοπο του ΓΕΕΘΑ αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με τίτλο ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ:

«Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι την 8 Οκτωβρίου 2011 η Τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις από την περιοχή της Ρόδου κινήθηκε Νότια Ν. Σαντορίνης, Νότια Ν. Μήλου και στη συνέχεια με Βόρεια πορεία Δυτικά από την Ν. Σέριφο, πλέοντας σε Διεθνή Ύδατα. Στην συνέχεια περί της 17:00 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων  στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα στις 19:55.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του.»

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη εφημερίδα απέλυσε στα μέσα Σεπτεμβρίου τον έμπειρο στρατιωτικό συντάκτη της, ο οποίος ασφαλώς θα επικοινωνούσε με το ΓΕΕΘΑ για να ενημερωθεί και να διασταυρώσει την είδηση, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και ο σεβασμός προς τον θεσμό και το προσωπικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι περιττό να αναφερθεί πως ουδέποτε έχει διαψευσθεί δημοσίευμα του συγκεκριμένου συντάκτη και συνεργάτη του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία».

Καθώς δεν διαθέτει πλέον αρμόδιο συντάκτη σε καθημερινή επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία, η εφημερίδα απλά αντέγραψε σχετική ανάρτηση από τον ιστότοπο του πρώην εκπροσώπου Τύπου πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας της ΝΔ. Όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση διάψευσης, ο ιστότοπος αντέδρασε όπως συνηθίζει με αήθη προσωπική επίθεση κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του εκπροσώπου Τύπου του! Είναι πάγια πρακτική του συγκεκριμένου ιστότοπου όταν αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία του, να καταφεύγει στην αθλιότητα...