ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «ΕΑ&Τ» Νοεμβρίου: Εξαήμερο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης της 98 ΑΔΤΕ Λέσβου

2 Νοεμβρίου 2011

Αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ110Α2 εκτελεί «αντιαβακικές» βολές, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» της 98 ΑΔΤΕ Λέσβου. («ΕΑ&Τ»/ Γ. Νικήτας)

Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 4 του μηνός, περιγράφεται σε αποκλειστικότητα το Εξαήμερο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) της Λέσβου, μεταξύ 25 και 30 Σεπτεμβρίου. Το εξαήμερο της 98 ΑΔΤΕ περιέλαβε τις Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΓΟΡΓΩ» (Διοικητικής Μέριμνας) και «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» (Πυροβολικού), στην τελευταία περίπτωση με την εκτέλεση «αντιαβακικών» βολών –κατά Αποβατικών Ακάτων (ΑΒΑΚ), λέμβων και πλοιαρίων– από νεοπαραληφθέντα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α2 των 155mm και από Μ110Α2 των 203mm. Περιγράφονται λεπτομερώς οι βολές των πυροβόλων και οι ικανότητες κατά των συγκεκριμένων στόχων, καθώς και η συμμετοχή στην άσκηση της Μοίρας Ελαφρού Αντιαεροπορικού Πυροβολικού (ΜΕΑΠ) με OSA-AK, ASRAD-Hellas και φορητά βλήματα FIM-92 Stinger. Περιγράφεται τέλος η συμμετοχή στο εξαήμερο του Λόχου Αντιαρματικών Εθνοφυλακής (ΛΑΤΕΘ) με τα συστήματα βλημάτων Kornet-E και BGM-71 TOW II επί Βελτιωμένων Οχημάτων TOW (ITV) M901, καθώς και η νυχτερινή ενέργεια αντικατάστασης του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής (Μ/ΚΤΕ) από το 266 Μ/ΚΤΕ.

Μεταξύ 25 και 30 Σεπτεμβρίου 2011 η 98 ΑΔΤΕ βρέθηκε «επί ποδός πολέμου», όπως περιγράφει αποκλειστικά η «ΕΑ&Τ» στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί την Παρασκευή 4 του μηνός.