ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «ΕΑ&Τ» Νοεμβρίου: XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, Εξαήμερο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης

3 Νοεμβρίου 2011

Η διάβαση του Νέστου ποταμού από την XXV ΤΘΤ πραγματοποιήθηκε σε απόλυτο σκοτάδι με απαγόρευση κάθε πηγής φωτισμού, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να προέρχονται αναπόφευκτα από την προάσκηση. («ΕΑ&Τ»/ Θ.Η. Γραμματικός)

Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 4 του μηνός, περιγράφεται σε αποκλειστικότητα το Εξαήμερο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Το εξαήμερο περιγράφεται λεπτομερώς, αρχίζοντας από την έξοδο των μονάδων και υπομονάδων στις 11 Οκτωβρίου: 22 και 25 Επιλαρχίες Μέσων Αρμάτων, 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (Μ/Κ ΤΠ), Ίλη Στρατηγείου, 139 Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού (Α/Κ ΜΜΠ), 25 Λόχος Μηχανικού (ΛΜΧ) και 25 Επιλαρχία Υποστήριξης (ΕΥΠ). Μετά την εξάσκηση σε ευρύτατο φάσμα αντικειμένων, η XXV ΤΘΤ πραγματοποίησε σε απόλυτο σκοτάδι εσπευσμένη διάβαση –διάβαση «ευκαιρίας»– του Νέστου ποταμού, από δύο σημεία και με εντυπωσιακή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Το επιστέγασμα ήταν η επιθετική ενέργεια της XXV ΤΘΤ στο Πεδίο Ασκήσεων Χελιδονιές.

Στο εξαήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης από τις 11 Οκτωβρίου, η XXV ΤΘΤ εφάρμοσε πιστά το ρητό «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις», όπως περιγράφει αποκλειστικά η «ΕΑ&Τ» στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 4 του μηνός.