Τρίτη συνεχόμενη παραγγελία συσσωρευτή υποβρυχίου 212Α του Γερμανικού Ναυτικού στην ελληνική Sunlight

10 Φεβρουαρίου 2012

Τα στοιχεία συσσωρευτή της Sunlight για τα υποβρύχια Τύπου 212Α αριστερά και Τύπου 214 δεξιά, στην έκθεση Euronaval 2008. («ΕΑ&Τ»/ Β.Α. Παγώτσης)

Η εταιρεία «Συστήματα Sunlight» ΑΒΕΕ ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου πως υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια μιας συστοιχίας μπαταριών υποβρυχίου Τύπου 212Α του Γερμανικού Ναυτικού. Η συστοιχία θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2012, ενώ πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη παραγγελία του Γερμανικου Ναυτικού τα τελευταία τρία χρόνια. Η ανακοίνωση προσθέτει:

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Γερμανικού Ναυτικού στη SUNLIGHT και υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα των λύσεων που προσφέρει στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας. Η SUNLIGHT, ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών μπαταριών υποβρυχίων παγκοσμίως, έχοντας ισχυρή και μακρόχρονη εμπειρία σε συστήματα αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο σχεδιασμό και την παραγωγή μπαταριών για όλους τους τύπους συμβατικών υποβρυχίων (ανατολικού και δυτικού τύπου), αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες μολύβδου οξέως.

Στηριζόμενη στην τεχνογνωσία της, η SUNLIGHT έχει ήδη σχεδιάσει και αναπτύξει 25 διαφορετικούς τύπους στοιχείων μπαταριών για υποβρύχια, ενώ έχει προμηθεύσει περισσότερες από 50 συστοιχίες σε στόλους ανά τον κόσμο. Σημειώνεται ότι οι μπαταρίες υποβρυχίων της SUNLIGHT παράγονται αποκλειστικά στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.»

Η συστοιχεία συσσωρευτή της Sunlight για υποβρύχια Τύπου 212Α αποτελείται από 218 στοιχεία τύπου 31ST11A, με μακρύ σωληνωτό θετικό ηλεκτρόδιο και αρνητικό πλέγματος Χαλκού-Εφελκυσμού Μετάλλου (CSM). Η συνολική χωρητικότητα της συστοιχείας είναι 5.900Ah. Συγκριτικά, η συστοιχία συσσωρευτή της Sunlight για τα υποβρύχια Τύπου 214 όπως το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) του Πολεμικού Ναυτικού, είναι συνολικής χωρητικότητας 9.640Ah και αποτελείται από 648 στοιχεία τύπου 15ST29.