Συμμετοχή των ΕΑΣ στην έκθεση SOFEX 2012 της Ιορδανίας

21 Μαΐου 2012

Το περίπτερο των ΕΑΣ στην έκθεση Defensys 2010 στη Θεσσαλονίκη. («ΕΑ&Τ»/ Θ.Η. Γραμματικός)

Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ανακοίνωσε πως συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση άμυνας SOFEX 2012, που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας μεταξύ 8 και 10 Μαΐου. Με τη συμμετοχή τους, τα ΕΑΣ αποσκοπούν σε διείσδυση στην αγορά της Ιορδανίας, ενώ ταυτόχρονα κάλυψαν γεωγραφικά την αγορά του γειτονικού Λιβάνου, όπου η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν εξαγωγές.

Επισημαίνεται πως πρόσφατα τα ΕΑΣ πραγματοποίησαν στην Ιορδανία βλητικές δοκιμές επίδειξης της, ιδίας ανάπτυξης, βομβίδας υψηλής ταχύτητας 40mm x53 στο πλαίσιο της προώθησης του πυρομαχικού στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών που χρησιμοποιούν πολυβομβιδοβόλα των 40mm.

Το περίπτερο των ΕΑΣ στη SOFEX ήταν χωροθετημένο εντός του εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου με 6 ακόμη ελληνικές εταιρείες. Την οργάνωση της όλης συμμετοχής ανέλαβε και ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία η ελληνική έκθεση Defensys.

Στο Ελληνικό Περίπτερο παρέστησαν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των ελληνικών αμυντικών εταιρειών, για συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό.

Το περίπτερο των επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα προϊόντα της εταιρείας ο Πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Αλ Χουσεΐν, μέλος της βασιλικής οικογενείας της Ιορδανίας, ο Υφυπουργός Άμυνας της Τουρκίας κ. Λουφτί Βαρογλού, αντιπροσωπείες των Υπουργείων Άμυνας των Ομάν, Κατάρ, Σουδάν, Ουγκάντας και Υεμένης, αξιωματικοί του Στρατού και της Αεροπορίας της Ιορδανίας, καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.