Σε εκκρεμότητα η ανάθεση της αεροπυρόσβεσης μέσω NAMSA

21 Μαΐου 2012

Η διαδικασία μέσω της NAMSA απειλεί να οδηγήσει στην ανάθεση σύμβασης αεροπυρόσβεσης σε τουρκική εταιρεία, όπως προειδοποίησε αποκλειστικά το www.hellenicdefence.gr στις 29 Μαρτίου 2012.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η διαδικασία ανάθεσης της αεροπυρόσβεσης στα ελληνικά δάση μέσω της Υπηρεσίας Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA), μετά τις έντονες αντιρρήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το ενδεχόμενο να επιλεγεί τουρκική εταιρεία, η οποία μειοδότησε στο Αίτημα Προσφορών (RfP) No ANH 12026 πού αφορά δύο ελικόπτερα βαρέως τύπου με κάδο 7.000 lt τουλάχιστον. Αντίθετα στα RfP No ANH 12021 για την ενοικίαση τριών ελικοπτέρων βαρέως τύπου με ενσωματωμένη δεξαμενή 7.000 lt τουλάχιστον, καθώς και No ANH 12027 για επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου με κάδο 4.000 lt τουλάχιστον, μειοδότριες αναδείχθηκαν οι Erickson Air-Crane και Scorpion αντίστοιχα, όπως και σε παρελθόντες διεθνείς διαγωνισμούς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Το θέμα ανέδειξε σε αποκλειστικότητα το www.hellenicdefence.gr στις 29 Μαρτίου 2012, ενώ τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.