«ΕΑ&Τ» Ιουλίου: Τουρκικές ασκήσεις αποβάσεων & οι ελληνικές ικανότητες αντίδρασης

5 Ιουλίου 2012

Μερικές ημέρες προ της “Efes-2012” και στο ίδιο ακριβώς σημείο πραγματοποιήθηκε η «Διακλαδική Άσκηση Διοικητικής Μέριμνας 2012», προσανατολισμένη στην παροχή εφοδιαστικής υποστήριξης σε δύναμη εισβολής, διαμέσου προγεφυρώματος σε εχθρική ακτή, μεταφοράς εφοδίων από ελικόπτερα και ρίψεων από αεροσκάφη. (TGB)

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 6 του μηνός, αναλύονται οι πρόσφατες διακλαδικές ασκήσεις αποβάσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) με αιχμή την “Efes-2012”, οι επιχειρησιακές ικανότητες τις οποίες αποκαλύπτουν οι ασκήσεις αυτές, καθώς και οι ικανότητες αντίδρασης των ελληνικών ΕΔ. Παρουσιάζονται συγκεκριμένα:

  • Ο «αδύναμος κρίκος» των τουρκικών αποβατικών ικανοτήτων, τα Αποβατικά Σκάφη Αρμάτων (LCT) και Αποβατικά Σκάφη Μηχανοκινήτων (LCM), καθώς και οι ελληνικές ικανότητες προσβολής τους, προληπτικά προτού αποπλεύσουν και εν πλω.
  • Τα τουρκικά αρματαγωγά (LST), οι επιχειρησιακές τους ικανότητες και τα χαρακτηριστικά των δύο νέων πλοίων της κατηγορίας υπό παραγγελία, καθώς και οι ελληνικές ικανότητες εναντίον τους.
  • Η ικανότητα του τουρκικού στόλου ελικοπτέρων γενικής χρήσης S-70BA-28 και AS532UL να επιβιώσει και να εκτελέσει την αποστολή του, έναντι της ελληνικής αεράμυνας.

Πλήρης και τεκμηριωμένη ανάλυση των σύνθετων αυτών αλληλεπιδράσεων, αποκλειστικά στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 6 του μηνός.