«ΕΑ&Τ» Ιουλίου: Σχολείο Ακροβολιστών στην 96 ΑΔΤΕ - «Μόνο Εσύ, η Ακίδα και ο Στόχος»…

6 Ιουλίου 2012

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Ακροβολιστών της 96 ΑΔΤΕ δουλεύουν σε ζεύγη κάτω από την εποπτεία των εκπαιδευτών. (©«ΕΑ&Τ»/ Τάσος Σύρμας)

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται σε αποκλειστικότητα το Σχολείο Ακροβολιστών στην 96 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Μια πρόγευση από το άρθρο:

«Η φωνή του εκπαιδευτή ακούγεται ήρεμη, καθησυχαστική:  “Όταν κοιτάς μέσα από τη διόπτρα τίποτα άλλο δεν υπάρχει στον κόσμο… Μόνο Εσύ, η Ακίδα και ο Στόχος.”

Ο πρωινός αέρας του Αιγαίου φυσάει δυνατά από τα δυτικά, παρασέρνοντας με ορμή τις χοντρές στάλες της βροχής στα πρόσωπα και τα σώματα των στρατιωτών που ξαπλώνουν στην υγρή γη. Εκείνοι όμως δεν φαίνεται να την προσέχουν καν, η προσοχή τους είναι στραμμένη στον απέναντι λόφο. Δέκα ζευγάρια μάτια παρατηρούν στόχους, υπολογίζουν αποστάσεις, τροχιές και εισάγουν τα δεδομένα στις διόπτρες τους.  Ο σκοπευτής κάθε ζευγαριού  εκτελεί μια βολή, ενώ δίπλα του ο παρατηρητής σημειώνει το αποτέλεσμα στο στόχο και ψιθυρίζει τις διορθώσεις.

[…]

Λιγότερα από πέντε μίλια χωρίζουν τη θέση μας από τον τουρκικό αποβατικό στόλο, ο οποίος ελίσσεται στα όρια της ελληνικής ακτογραμμής εκτελώντας την άσκηση “Efes 2012”.

Στα μάτια του δημοσιογράφου, η εικόνα είναι σουρεαλιστική και ασυνήθιστη για τα συνήθη δεδομένα του ΕΣ, αλλά από ότι φαίνεται για τους υπόλοιπους είναι “απλώς” άλλη μια ημέρα εκπαίδευσης στο σχολείο ακροβολιστών της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ).»

Στο άρθρο περιγράφεται λεπτομερώς η προσπάθεια των στελεχών της 96 ΑΔΤΕ για να «στηθεί» το Σχολείο από το μηδέν, να επιλεγούν κατάλληλα εγχειρίδια εκπαίδευσης, να μεταφρασθούν τεχνικά εγχειρίδια χρήσης του υλικού και φυσικά να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των ακροβολιστών.

Αποκλειστικά στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.