Πρώτη επιθεώρηση MRI σε AB212 από το προσωπικό της ΔΕΝ

26 Ιουλίου 2012

Το ελικόπτερο AB212 επαναδιατέθηκε για επιχειρήσεις, μετά από MRI στις εγκαταστάσεις και από προσωπικό της ΔΕΝ. (Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ)

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου 2012 πως πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά επιθεώρηση Major Reinforced Inspection (MRI) σε ΑΒ212 από προσωπικό και στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού. Κατά την ανακοίνωση, «η απόδοση του ελικοπτέρου σηματοδοτεί την ουσιαστική αναβάθμιση των αυτοεπισκευαστικών δυνατοτήτων της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού και πιστοποιεί τόσο την αναπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος όσο και το υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και επαγγελματισμού των στελεχών της, διανοίγοντας νέους ορίζοντες αλλαγών στην επισκευαστική πολιτική και στην περαιτέρω μείωση του κόστους.

Η επιθεώρηση MRIπραγματοποιήθηκε από το ήδη υφιστάμενο προσωπικό χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία και χωρίς καθυστέρηση σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εργασίες επισκευών και συντηρήσεων. Ολοκληρώθηκε δε, με ελάχιστο κόστος σε οκτώ μήνες ενώ στο παρελθόν διαρκούσε κατά μέσο όρο δεκαπέντε μήνες με κόστος που κατά κανόνα ξεπερνούσε τις 500.000€.»

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για την πραγματοποίηση της επιθεώρησης MRI στο AB212 δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, σε άρθρο με τίτλο «Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, Το Μνημόνιο Απαιτεί Έξυπνες και εκ των Ενόντων Λύσεις».