ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – «ΕΑ&Τ» Αυγούστου: Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 της ΠΑ στο Florennes Air Show του Βελγίου

2 Αυγούστου 2012

Στο Florennes Air Show η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων ZEUS της ΠΑ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά διθέσιο F-16D. (©Aviation Photocrew)

Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία», που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 6 του μηνός, ακολουθούμε την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων ZEUS της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Florennes Air Show του Βελγίου, μεταξύ 22 και 24 Ιουνίου 2012. Η «ΕΑ&Τ» είχε την ευκαιρία να καταγράψει πρώτη (τεύχος 02, Μάρτιος 2010) και να μεταφέρει στους αναγνώστες της τη συγκρότηση της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων ZEUS στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, με αεροσκάφος F-16 Block 52+. Αυτή τη φορά είχαμε την τιμή να είμαστε οι πρώτοι που ακολούθησαν την Ομάδα στο εξωτερικό, στη δεύτερη εμφάνισή της σε ξένους ουρανούς, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της αεροπορικής βάσης Florennes, έδρα της 2ης Τακτικής Πτέρυγας της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας με πλούσιο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η περιγραφή του προγράμματος που παρουσίασε η ελληνική αποστολή και της αποθεωτικής υποδοχής του από το κοινό, συνοδεύεται από παρουσίαση και δηλώσεις όλων των μελών της Ομάδας, καθώς και από μοναδικές, αποκλειστικές εναέριες φωτογραφίες.

Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 ZEUS της ΠΑ στο Florennes Air Show, αποκλειστικά στο τεύχος Αυγούστου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 6 του μηνός.