«ΕΑ&Τ» Οκτωβρίου: Οι «άγνωστες» χερσαίες δυνάμεις στην ανατολική & νοτιοανατολική Τουρκία

2 Οκτωβρίου 2012

Άρματα μάχης Μ60 με τη χαρακτηριστική παραλλαγή της ανατολικής Τουρκίας, ηγούνται μιας φάλαγγας Προηγμένων Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού της οικογένειας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Πεζικού (AAPC-AIFV). (ΤΚΚ)

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 του μηνός, παρουσιάζονται λεπτομερώς οι «άγνωστες» τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται συνήθως σε δύο από τις τέσσερις Στρατιές του Τουρκικού Στρατού, ή επίσημα της Διοίκησης Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων (ΤΚΚΚ), την 1η και του Αιγαίου, καθώς αντιπροσωπεύουν την άμεση χερσαία απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Τελευταία όμως η 2η Στρατιά της Μαλατιά και η 3η του Ερζιντζάν εισέρχονται  στο προσκήνιο της επικαιρότητας, εξαιτίας των τουρκικών προειδοποιήσεων για σχηματισμό ζώνης υποδοχής προσφύγων σε συριακό έδαφος, καθώς και των εντεινόμενων επιθέσεων Κούρδων ανταρτών. Στο άρθρο της «ΕΑ&Τ» παρουσιάζεται λεπτομερής χάρτης διάταξης δυνάμεων των δύο αυτών στρατιών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ αναλύεται ο εξοπλισμός τους σε συνάρτηση με τη γεωγραφία και το κλίμα της περιοχής. Παρουσιάζεται επίσης η τουρκική Χωροφυλακή (Jandarma), η οποία επωμίζεται το κύριο βάρος του πολέμου κατά των Κούρδων ανταρτών. Αναλύονται συγκεκριμένα τα καθήκοντα, η δομή και οργάνωση του σώματος, με βάση σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το πρόγραμμα κατασκευής νέων φυλακίων για τη Χωροφυλακή και τον Στρατό.

Παρουσίαση των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων απέναντι σε ΡΚΚ, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Αρμενία και Γεωργία, αποκλειστικά στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 του μηνός.