«ΕΑ&Τ» Οκτωβρίου: Οι αντιμέτωπες Τουρκικές και Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις

5 Οκτωβρίου 2012

Χάρτης διάταξης των σχηματισμών της 2ης και 3ης Στρατιάς. Τα όρια μεταξύ Στρατιών και Σωμάτων Στρατού δεν απεικονίζουν γεωγραφικές περιοχές ευθύνης, αλλά την υπαγωγή των υφιστάμενων σχηματισμών. («ΕΑ&Τ»)

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται λεπτομερώς οι αντιμέτωπες ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και της Τουρκίας, καθώς το τουρκικό Πυροβολικό εξαπολύει πυρά κατά του συριακού εδάφους, σε αντίποινα της έκρηξης συριακού βλήματος όλμου στην κωμόπολη Ακτσακαλέ στις 3 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 Τούρκων πολιτών. Η περαιτέρω κλιμάκωση βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε άδεια διάρκειας ενός έτους για διεξαγωγή επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ξένες χώρες, κατά το Άρθρο 92 του Συντάγματος.

Σε άρθρο για τις τουρκικές δυνάμεις στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, παρουσιάζονται:

  • Η γεωγραφία και το κλίμα της περιοχής.
  • Η διάταξη των σχηματισμών της 2ης Στρατιάς (Μαλατιά) και της 3ης Στρατιάς (Ερζιντζάν) του Τουρκικού Στρατού, με λεπτομερή χάρτη.
  • Ο εξοπλισμός των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
  • Οι βάσεις και οι δυνάμεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) στην περιοχή, περιλαμβανόμενων των τουλάχιστον δύο πρόσφατα ανεπτυγμένων πυροβολαρχιών βλημάτων ΜΙΜ-23 Ι-HAWK PIP Φάσης ΙΙΙ.

Σε πρόσθετο άρθρο για τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας παρουσιάζονται:

  • Η δομή και η διάταξη των σχηματισμών του Συριακού Αραβικού Στρατού, καθώς και ο εξοπλισμός του.
  • Οι αεροπορικές βάσεις και ο στόλος αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Συριακής Αραβικής Πολεμικής Αεροπορίας, με λεπτομερή χάρτη.
  • Η σύνθεση και ο εξοπλισμός των επίγειων δυνάμεων αεράμυνας της Συρίας.
  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποδεικτικής αξίας για την παρουσία προηγμένων οπλικών συστημάτων στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, όπως το σύστημα άμυνας ακτών Κ-300 Bastion-P με υπερηχητικά βλήματα εναντίον πλοίων Yakhont, καθώς και τα συστήματα βλημάτων αεράμυνας μέσης ακτίνας Buk-M2E και σημείου Pantsir-S1E.

Πλήρης ενημέρωση για τις αντιμέτωπες τουρκικές και συριακές ένοπλες δυνάμεις, αποκλειστικά στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί.