Παρουσίαση νέου ευρυζωνικού συστήματος τακτικών επικοινωνιών της INTRACOM Defense Electronics

14 Νοεμβρίου 2012

Το Spart@n είναι σύστημα ευρυζωνικών επικοινωνιών τεχνολογίας ΙΡ και αρχιτεκτονικής Ασυρμάτου Προσδιοριζόμενου από το Λογισμικό (Software Defined Radio: SDR) ειδικά σχεδιασμένο για δεδομένα ΣΔΕΠ. (INTRACOM Defense Electronics)

Το νέο της προϊόν Spart@n (Secure Packet Radio – Tactical IP Network) παρουσίασε χθες 13 Νοεμβρίου η INTRACOM Defense Electronics σε ειδική τελετή στο Κορωπί. Το Spart@an είναι ευρυζωνικό ραδιοσύστημα τεχνολογίας Πρωτοκόλου Ίντερνετ (Internet Protocol: ΙΡ) για ασφαλή μεταφορά πληροφοριών σε τακτικό επίπεδο. Διασυνδέεται με οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή τύπου ΙΡ, όπως κάμερες, αισθητήρες και υπολογιστές, με σκοπό τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο δεδομένων αναγνώρισης, παρακολούθησης, βίντεο και πληροφοριών του σύγχρονου ψηφιακού θεάτρου επιχειρήσεων. Εφαρμόζει αρχιτεκτονική Ασυρμάτου Προσδιοριζόμενου από το Λογισμικό (Software Defined Radio: SDR), λειτουργεί στο φάσμα συχνοτήτων 225-400MHz (NATO 1 band) με διάδοση Οπτικής Γραμμής (LOS) και Μη Οπτικής Γραμμής (NLOS), χωρητικότητα 125 συνδρομητών και ρυθμό δεδομένων 8 Mbps. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση επιπέδου ΙΡ για Ασφάλεια Επικοινωνιών (COMSEC), καθώς και Προηγμένη Ευρυζωνική Αναπήδηση Συχνότητας και Αυτόματο Έλεγχο Ισχύος Εκπομπής για Ασφάλεια Εκπομπής (TRANSEC). Οι εφαρμογές του Spart@n περιλαμβάνουν επικοινωνίες Διαχείρισης Μάχης Πραγματικού Χρόνου, Επίγνωση Κατάστασης σε Ναυτικές και Διακλαδικές επιχειρήσεις, Περιπολίες και Αναγνώριση Ακτοφυλακής, Ασφάλεια και Επιτήρηση Συνόρων, καθώς και επικοινωνίες Πληροφορικών Συστημάτων Ασφαλείας.

Οι δυνατότητες του συστήματος επιβεβαιώθηκαν στην πράξη, με ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του στους παρευρισκόμενους. Συγκεκριμένα, δύο κινούμενα οχήματα της εταιρείας  δέχθηκαν μέσω του Spart@n εντολές πλοήγησης σε συγκεκριμένα σημεία, επέδειξαν την ικανότητα φωνητικής επικοινωνίας με υψηλή πιστότητα ήχου και μετάδοσης βίντεο σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τηλεχειρισμού κάμερας από οποιοδήποτε τερματικό σταθμό του συστήματος.

«Το Spart@n σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την INTRACOM Defense Electronics και προορίζεται για όλους τους τύπους των οχημάτων (τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα) καθώς και για πλωτά μέσα, αφού παρέχει σύγχρονη και αξιόπιστη υποδομή δικτυο-κεντρικών επικοινωνιών βασισμένη σε τεχνολογίες αιχμής. Είναι το μοναδικό σύστημα διεθνώς ειδικά σχεδιασμένο για μεταφορά δεδομένων ΣΔΕΠ [Σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου και Πληροφοριών] σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics.

Στην παρουσίαση του Spart@n παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης), της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Πυροσβεστικής, Ακόλουθοι Άμυνας δεκατεσσάρων κρατών, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών και ξένων εταιρειών συνεργατών της INTRACOM Defense Electronics, καθώς και δημοσιογράφοι.