Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ: συμφωνία για συσσωρευτές υποβρυχίων με το Εκουαδόρ

6 Φεβρουαρίου 2014

Στοιχείο συσσωρευτή υποβρυχίου Τύπου 209 της Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ σε διεθνή έκθεση. («ΕΑ&Τ»/Β.Α. Παγώτσης)

Η εταιρεία Συστήματα Sunlight –συμφερόντων Πάνου Γερμανού– ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως επικράτησε σε διεθνή διαγωνισμό του Εκουαδόρ για συσσωρευτές υποβρυχίου Τύπου 209, η παράδοση των οποίων αναμένεται εντός του 2015. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά εξαγωγική επιτυχία σε χώρα της Νότιας Αμερικής.

Το Ναυτικό του Εκουαδόρ διαθέτει δύο υποβρύχια Τύπου 209/1300. Η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού επιβεβαιώνει την καλή φήμη και τεχνογνωσία της εταιρείας, η οποία αποτελεί πλέον τον πρώτο προμηθευτή συσσωρευτών υποβρυχίων και τορπιλών στον κόσμο. Συγκεκριμένα προμηθεύει μπαταρίες υποβρυχίων σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Περού, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Νότια Αφρική, η Νότια Κορέα κ.ά.

Μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής, η εταιρεία έχει δημιουργήσει 25 διαφορετικούς τύπους στοιχείων (cells) ενώ έχει ήδη παραδώσει περισσότερες από 51 συστοιχίες συσσωρευτών υποβρυχίων στους στόλους πολλών χωρών ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας συνολικά τα 20.000 στοιχεία.

Η Sunlight συνεχίζει να καταγράφει συνεχώς νίκες σε διεθνείς διαγωνισμούς μπαταριών υποβρυχίων με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 70%.