ΕΑΒ: Παράδοση 100ού εργοσυνόλου “mid panels” για C-130J

6 Φεβρουαρίου 2014

Αναμνηστική φωτογραφία από την παράδοση του 100ού εργοσυνόλου mid panels. (ΕΑΒ)

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ΑΕ ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως παρέδωσε το 100ό εργοσύνολο δομικών τμημάτων “mid panels” της ατράκτου του αεροσκάφους μεταφορών C-130J στην κατασκευάστρια Lockheed Martin Aeronautics. Η ανακοίνωση προσθέτει πως με την παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΑΒ καθώς και η εξειδίκευση, ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η κατασκευή και συναρμολόγηση των mid panels είναι μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J Hercules, που  ανέλαβε η ΕΑΒ το 2010 ως μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως για όλους τους πελάτες της Lockheed Martin.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΕΑΒ κατασκευάζει και συναρμολογεί στις εγκαταστάσεις της –εκτός των mid panels– τα plug floors και τα top/side panels του αεροσκάφους.

Με αφορμή την παράδοση του 100ού εργοσυνόλου mid panels του C-130J, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας σημείωσε: «Η σημερινή παράδοση αποτελεί ακόμη ένα δείγμα της υψηλής τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων της ΕΑΒ. Η συνεργασία μας με τη Lockheed Martin είναι πολύχρονη και ιδιαίτερα σημαντική. Θα συνεχίσουμε, με την ίδια δυναμική, να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας».

Με την ευκαιρία της παράδοσης, ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics κ. Ντένης Πλέσσας συνεχάρη την ΕΑΒ και ευχαρίστησε το προσωπικό της για την συνεργασία τους και τον επαγγελματισμό τους στο πρόγραμμα.