Ακόμη μία επιτυχημένη εκτόξευση IRIS-T SLM με ζεύξη δεδομένων της INTRACOM Defense Electronics

19 Μαρτίου 2014

Το βλήμα IRIS-T SLM χρησιμοποιεί ζεύξη δεδομένων της ελληνικής εταιρείας INTRACOM Defense Electronics. (IDE)

Η INTRACOM Defense Electronics (IDE) ανακοίνωσε χθες 18 Μαρτίου 2014 πως πραγματοποιήθηκε ακόμη μία επιτυχημένη εκτόξευση βλήματος από το Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence, στο πεδίο δοκιμών Overberg στη Νότια Αφρική, παρουσία 90 διεθνών εμπειρογνωμόνων και στρατιωτικών εκπροσώπων από 16 χώρες.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαίωσε την άριστη απόδοση του συστήματος ζεύξης δεδομένων που έχει σχεδιαστεί από την IDE για το βλήμα IRIS-T SLM, στο πλαίσιο της σύμβασης πλήρους ανάπτυξης που της ανατέθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό για την καταλληλότερη διαθέσιμη τεχνολογία. Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, ενημερώσεις δεδομένων μεταφέρονται από το ραντάρ εδάφους στο βλήμα μέσω της ζεύξης δεδομένων (datalink), επιτρέποντας στον ανιχνευτή υπέρυθρων να εγκλωβίσει τον στόχο μέχρι το τελικό πλήγμα.

Η επιτυχημένη εκτόξευση προβάλλει και για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την διεθνούς επιπέδου τεχνολογία και εμπειρία της IDE στον τομέα των ασύρματων συστημάτων υψηλών ταχυτήτων, που χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία της ζεύξης επικοινωνίας, την ασφάλεια και τον υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας σε παρεμβολές.

Όσον αφορά την απόδοση της ζεύξης δεδομένων της IDE, ο Δρ. Harald Buschek, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Επίγειας Αεράμυνας της Diehl Defence, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά, η ζεύξη δεδομένων λειτούργησε τέλεια κατά την μετάδοση των πληροφοριών στο βλήμα. Θα ήθελα να συγχαρώ την IDE για αυτή την άριστη απόδοση και είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την IDE στην ομάδα μας!»