«ΕΑ&Τ» Ιουνίου – Ρωσικά οχήματα «ρομπότ», εσωτερικής ασφάλειας & MRAP

4 Ιουνίου 2014

Το πρωτότυπο MRK-002-BG-57 του «ρομπότ» MRK VN στην έκθεση Νίζνι Ταγκίλ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, με βαρύ πολυβόλο Kord των 12,7mm.

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται το νέο ρωσικό ερπυστριοφόρο Κινητό Ρομποτικό Συγκρότημα (MRK) VN, το οποίο προορίζεται για το αναβαθμισμένο σύστημα ασφαλείας Taifun-M των θέσεων Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Βλημάτων (ICBM) Yars και Topol-M. Παρουσιάζονται επίσης τα τροχοφόρα οχήματα εσωτερικής ασφάλειας και γενικής χρήσης που προσφέρει η ρωσική βιομηχανία, ορισμένα από τα οποία είναι Ανθεκτικά σε Νάρκες, Προστατευμένα από Ενέδρες (Mine-Resistant, Amboush-Protected: MRAP). Συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα οχήματα:

  • Tigr και Tigr-M (4x4), το σύγχρονο ρωσικό αντίστοιχο του αμερικανικού Τροχοφόρου Οχήματος Υψηλής Κινητικότητας Πολλαπλής Χρήσης (HMMWV, “Humvee”/ “Hummer”) που δέσποζε στα στιγμιότυπα των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
  • VPK-3927 Volk (4x4/6x6), μια ριζικά τροποποιημένη εξέλιξη του Tigr-M.
  • Skorpion-2MB (4x4).
  • SBA-60K2 Bulat (6x6).
  • Typhoon MRAP (6x6). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές οικογένειες, με βάση τα πλαίσια KAMAZ-63968 και Ural-63095.

Αποκλειστικά στο τεύχος Ιουνίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.