Στην INTRACOM Defense Electronics η σχεδίαση ψηφιακού επεξεργαστή για το ESSM

5 Σεπτεμβρίου 2014

Η τεχνική λύση της IDE βασίζεται στη νέα τεχνολογία System-on-Chip, που παράλληλα επιτυγχάνει επεκτασιμότητα και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης. (IDE)

Η INTRACOM Defense Electronics, η μεγαλύτερη εταιρεία επικοινωνιών και ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 πως επικράτησε στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό για τη σχεδίαση του νέου Ψηφιακού Επεξεργαστή Δεδομένων (Digital Data Processor: DDP) του Εξελιγμένου Βλήματος SeaSparrow (Evolved SeaSparrow Missile: ESSM) που κατασκευάζει η Raytheon.

Η πολυετής συμμετοχή της IDE στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης παραγωγής του ESSM Block 1, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 εκατ. δολάρια.

Ο ψηφιακός επεξεργαστής δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος του τμήματος καθοδήγησης του ESSM. Η τεχνική λύση της IDE βασίζεται στη νέα τεχνολογία System-on-Chip, που παράλληλα επιτυγχάνει επεκτασιμότητα και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.

Ο χρόνος υλοποίησης της νέας σχεδίασης είναι δύο έτη, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι φάσεις επαλήθευσης και πιστοποίησης.

Με 18 βιομηχανικούς εταίρους που εκπροσωπούν 10 χώρες, το ESSM είναι το κορυφαίο πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας για παραγωγή βλημάτων στον κόσμο.

«Η νέα επιτυχία επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα της IDE, αλλά και το ανώτατο τεχνολογικό επίπεδο της εταιρίας σε τεχνολογίες αιχμής που έμπρακτα πλέον αναγνωρίζεται από τους διεθνείς συνεργάτες μας», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της IDE.