«ΕΑ&Τ» Νοεμβρίου: “White and Blue Glory” – Στο Ισραήλ η πρώτη άσκηση εκτός Ελλάδας για την Αεροπορία Στρατού

9 Νοεμβρίου 2015

Ένα AH-64DHA Longbow Apache και ένα AH-64A Apache της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού κατά την άσκηση “Blue & White Glory”. (Israeli AF)

Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται η άσκηση διεθνούς συνεργασίας “White and Blue Glory” στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, η οποία αντιπροσώπευε την πρώτη έξοδο της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού από την Ελλάδα! Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, μεταξύ 6 και 11 Σεπτεμβρίου 2015 αναπτύχθηκε στην αεροπορική βάση Ραμόν συγκρότημα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) με επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache και μεταφορικά ΝΗ90 και CH-47D Chinook.

Σύμφωνα με ισραηλινή ανακοίνωση, ένας ειδικός επισκέπτης που έφθασε με τα ελληνικά ελικόπτερα στο Ισραήλ ήταν ο Ταξίαρχος Αντώνιος Δάρας, διοικητής της αεροπορικής πτέρυγας του Ελληνικού Στρατού – εννοείται προφανώς η Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ. Στη διάρκεια της παραμονής του, ο Ταξίαρχος Δάρας ξεναγήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ραμόν και συνάντησε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της IAF, με τους οποίους συζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων. «Έχουμε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία», δήλωσε ο Ταξίαρχος Δάρας. «Εργαζόμαστε σκληρά» για να τη συντηρήσουμε σε καθημερινή βάση. Πασχίζουμε να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας ανταλλάσσοντας ομάδες και δημιουργώντας αμοιβαία μάθηση».

Λεπτομέρειες για την άσκηση “White and Blue Glory”, την πρώτη έξοδο της ΑΣ από τα ελληνικά σύνορα, στο τεύχος Νοεμβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.