«ΕΑ&Τ» Ιανουαρίου: Συμφωνία Ρουμανίας με Damen για 4 ελαφρές φρεγάτες SIGMA (διόρθωση αβλεψίας στο άρθρο)

9 Ιανουαρίου 2017

Ψηφιακή απεικόνιση της φρεγάτας SIGMA 10514 για το Ναυτικό της Ινδονησίας. (Damen)

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται οι κορβέτες/ ελαφρές φρεγάτες τύπου SIGMA της ολλανδικής Damen, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με τη Ρουμανία για 4 πλοία. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου συμφωνία για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών/ ελαφρών φρεγατών τύπου SIGMA της Damen, οι οποίες προβλέπεται να κατασκευασθούν στα ναυπηγεία της ολλανδικής εταιρείας στο Γκαλάτσι της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο στις 7 Δεκεμβρίου 2016 το Μόνιμο Γραφείο της Γερουσίας αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία, η οποία πρέπει να υποβληθεί πλέον για έγκριση μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης του μηνός.

Από αβλεψία παραλήφθηκε τμήμα του κειμένου της σελίδας 44 του άρθρου, το οποίο ανέφερε: “…σειράς SIGMA και την παρομοιάζει με την αντίστοιχη προσέγγιση της αυτοκινητοβιομηχανίας: «Έχουμε μια τυποποιημένη σειρά προϊόντων, από την οποία ο πελάτης μπορεί να κάνει μια ισορροπημένη επιλογή διευθετήσεων και εξοπλισμών για να ταιριάξουν καλύτερα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του».

Η φιλοσοφία SIGMA εξηγείται από τον Γκούσενς με τρεις κύριες αρχές:«Πρώτα, πρέπει να αναληφθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η πολύ υψηλή πυκνότητα συσκευασίας που παραδοσιακά συνδέεται με την κατασκευή ενός πολεμικού πλοίου.»

Η διορθωμένη σελίδα βρίσκεται εδώ.

Πλήρης παρουσίαση της σειράς πλοίων SIGMA στο τεύχος Ιανουαρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...