«ΕΑ&Τ» Ιανουαρίου: Απώλειες αρμάτων & τεθωρακισμένων οχημάτων του Τουρκικού Στρατού στη Συρία

9 Ιανουαρίου 2017

Σλοβακικής προέλευσης τηλεχειριζόμενο όχημα διάσπασης ναρκοπεδίων “Bozena 5” του Τουρκικού Στρατού, πλησίον της βόρειας συριακής κωμόπολης Mazraat Chahine, στην επαρχία του Χαλεπίου στις 9 Οκτωβρίου 2016.

Στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, αναλύονται οι απώλειες αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων του Τουρκικού Στρατού στη Συρία από Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Βλήματα (ATGM), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». Οι απώλειες αυτές τεκμηριώνονται από βίντεο των επιθέσεων που αναρτά στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS). Πρόσθετα βίντεο καταγράφουν εύστοχες επιθέσεις με ATGM και μη κατευθυνόμενες Πυραυλωθούμενες Βομβίδες (RPG) σε άρματα μάχης Μ1Α1M του Ιράκ, M1A2S της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, T-72 της Συρίας και Τ-90 της Ρωσίας σε συριακό έδαφος. Με ελάχιστες εξαιρέσεις στις οποίες παρατηρείται ανάφλεξη προωθητικών των πυρομαχικών ή και δευτερογενής έκρηξη, τα βίντεο αυτά δεν επιτρέπουν να διαπιστωθεί εάν επιτεύχθηκε ή όχι διάτρηση της θωράκισης των αρμάτων και η κατάσταση των τελευταίων μετά τις επιθέσεις.

Μια πρώτη διαπίστωση είναι πως στα βίντεο είναι εύκολο να διακριθούν οι επιθέσεις με ρωσικά συστήματα ATGM τύπου 9Κ133 Kornet (ΑΤ-14 “Spriggan”), κατεύθυνσης επιβατικής δέσμης λέιζερ, από εκείνες με όπλα ενσύρματης Ημι-Αυτόματης Διεύθυνσης στη Γραμμή Σκόπευσης (SACLOS). Λεπτομέρειες στο τεύχος Ιανουαρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

 

 

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...