«ΕΑ&Τ» Μαΐου: Αξιολόγηση Ελαφρών Επιθετικών Αεροσκαφών από την USAF – Οι λεπτομέρειες της Πρόσκλησης Συμμετοχής.

3 Μαΐου 2017

Το AT-6C εκτοξεύει ρουκέτες Hydra 70mm στις 19 Ιανουαρίου 2012. (US Air Force)

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, αναλύεται η Πρόσκληση Συμμετοχής (ITP) της βιομηχανίας στην Εκτίμηση Ικανότητας Μη Αναπτυξιακών Ελαφρών Επιθετικών Μέσων, την οποία εξέδωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) στις 17 Μαρτίου 2017. Το Γραφείο Σχεδιασμού και Πειραματισμού Στρατηγικής Ανάπτυξης (SDPE) της Διοίκησης Υλικού Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Ράιτ-Πάτερσον του Οχάιο, προσβλέπει να καλέσει μέχρι 4 ενδιαφερόμενους να στείλουν ένα ή δύο μη αναπτυξιακά αεροσκάφη στην ΑΒ Χόλομαν του Νέου Μεξικού, για 4 με 6 εβδομάδες πραγματικών πτήσεων Εκτίμησης Ικανότητας τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017. Η ITP τονίζει πως η USAF μπορεί να μην προχωρήσει σε σχετικό πρόγραμμα προμήθειας, η Εκτίμηση Ικανότητας όμως είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Η USAF δεν δημοσιεύει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές των αεροσκαφών μάχης της και του εξοπλισμού τους. Η συγκεκριμένη ΙΤΡ αντιπροσωπεύει μια σπάνια εξαίρεση καθώς δημοσιεύθηκε ολόκληρη, επειδή τα ελαφρά επιθετικά αεροσκάφη δεν προορίζονται για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον ενός σχεδόν ισότιμου (peer) αντιπάλου, ενώ οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορεί να μην είναι παραδοσιακοί προμηθευτές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Η πλήρης παρουσίαση της ΙΤΡ και των 6 παραρτημάτων της προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στο περιεχόμενο των επιχειρησιακών απαιτήσεων και τεχνικών προδιαγραφών ενός αεροσκάφους μάχης της USAF, έστω και μη αναπτυξιακού.

Μια λεπτομερής ανάλυση της πρόσκλησης συμμετοχής σε αξιολόγηση ελαφρών επιθετικών αεροσκαφών από την USAF, στο τεύχος Μαΐου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...