«ΕΑ&Τ» Μαΐου: Άρμα Leopard 2E & IFV Pizarro II – Επίσκεψη στην Ταξιαρχία X “Guzmán el Bueno”

3 Μαΐου 2017

Ένα Leopard 2E του 10ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος «Κόρδοβα» επελαύνει στο πεδίο ασκήσεων του στρατοπέδου CerroMuriano της νότιας Ισπανίας, στις 22 Μαρτίου 2017. (Φωτογραφία: S. Degraef, E. Borremans)

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται το άρμα μάχης Leopard 2E και το Όχημα Μάχης Πεζικού (IFV) Pizarro II του Ισπανικού Στρατού, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ταξιαρχία Χ “Guzmán el Bueno” της Κόρδοβα. Η παρουσίαση είναι ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς στις 15 Φεβρουαρίου 2017 το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός Ξηράς (Ejercito de Tierra) αποφάσισαν να στείλουν έξι Leopard 2E και δεκαπέντε Pizarro II στη Λεττονία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ενισχυμένης Προωθημένης Παρουσίας (Enhanced Forward Presence: EFP) του ΝΑΤΟ στα κράτη-μέλη της Βαλτικής και στην Πολωνία.

Το άρθρο παρουσιάζει λεπτομέρειες για το άρμα Leopard 2E και το πρόγραμμα εισαγωγής του σε υπηρεσία με τον Ισπανικό Στρατό. Παρουσιάζονται επίσης τα σημεία διαφοροποίησης του ισπανικού άρματος από το Leopard 2HEL του Ελληνικού Στρατού. Μακράν η σημαντικότερη διαφοροποίηση είναι η ολοκλήρωση στο σκοπευτικό πυροβολητή EMES-15A2 και στο περισκόπιο αρχηγού πληρώματος PERI-R17A2 της φωτοβολταϊκής (PV) θερμικής κάμερας δεύτερης γενιάς, Διάταξης Εστιακού Επιπέδου (FPA) σάρωσης με 240x4 στοιχεία Τελλουριούχου Υδραργύρου Καδμίου (CMT) της ισπανικής Indra, που λειτουργεί σε Μακρύ Υπέρυθρο μήκος Κύματος (LWIR) 8-12μm.

Λεπτομέρειες για τα Leopard 2E και Pizarro II του Ισπανικού Στρατού, καθώς και για τους σχηματισμούς στους οποίους υπηρετούν, στο τεύχος Μαΐου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...