«ΕΑ&Τ» Ιουλίου: Στα κέντρα επιχειρήσεων των τουρκικών φρεγατών – Συστήματα CMS, FCS & EW

6 Ιουλίου 2017

Κονσόλα MOC Mk2 του TACTICOS σε φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ 200ΤΝ Track II, στις 30 Μαρτίου 2017. (TDK)

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζονται πρόσφατες φωτογραφίες από τα κέντρα επιχειρήσεων –ή Κέντρα Πληροφοριών Μάχης (CIC)– στις φρεγάτες και κορβέτες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) και μια πλήρης ανασκόπηση των Συστημάτων Διαχείρισης Μάχης (CMS), Ελέγχου Βολής (FCS) και Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) στα πλοία αυτά.

Στις 21 Ιουνίου 2017 το TDK ανακοίνωσε πως την προηγουμένη η Διοίκηση Κέντρου Ερευνών (ARMERKOM) και κοινοπραξία των εταιρειών Havelsan και Aselsan υπέγραψαν σύμβαση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου MEKO 200TN Track IIA/B κλάσης BARBAROS/ SALIHREIS, με αντικείμενο την αντικατάσταση του συστήματος διαχείρισης μάχης TACTICOS από παράγωγο του εγχώριου Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Βολής Πλοίου (GENESIS) με την επωνυμία «Σύστημα Διαχείρισης Μάχης Barbaros» (B-SYS). Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν στελέχη του Συγκροτήματος Εφοδιαστικής Υποστήριξης της Κωνσταντινούπολης του TDK. Το GENESIS έχει εγκατασταθεί στις φρεγάτες κλάσης “G” (Gabya, OLIVER H. PERRY) και στις κορβέτες κλάσης HEYBELIADA του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MILGEM).

Το TDK εισήλθε στην εποχή των σύγχρονων CMS με τις 4 φρεγάτες ΜΕΚΟ 200ΤΝ –μετέπειτα Track I, όταν υπεγράφη η σύμβαση για τις δύο φρεγάτες Track IIA– κλάσης YAVUZ, που παραδόθηκαν μεταξύ 1987 και 1989. Οι φρεγάτες αυτές διέθεταν μια ειδική τουρκική διαμόρφωση (STACOS-TU) της έκδοσης Mod I του Συστήματος Τακτικής Δράσης & Ελέγχου της Signaal (Signaal Tactical Action & Control System: STACOS), μετέπειτα ολλανδικής θυγατρικής (Thales NL) της γαλλικής Thales.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τα συγκεκριμένα CMS και τα αντίστοιχα FCS και συστήματα EW των πλοίων του TDK, στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...