Ολοκλήρωση υβριδικού συστήματος GENAIRCON της IDE σε Μ109 του Ελληνικού Στρατού

25 Ιουλίου 2017

Η ολοκλήρωση του Hybrid GENAIRCON σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Μ109 εντάσσεται στο πλαίσιο ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων της BAE Systems. (Φωτογραφία: ΓΕΣ)

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) ανακοίνωσε σήμερα την παρουσίαση του νέου καινοτομικού προϊόντος της, Hybrid GENAIRCON. Η τεχνολογία του συστήματος βασίζεται στη σειρά προϊόντων HEPS (Hybrid Electrical Power Systems) της IDE και παρέχει ολοκληρωμένη λύση για στρατιωτικά οχήματα, ενσωματώνοντας μια υβριδική βοηθητική μονάδα ενέργειας, ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και ένα σύστημα ελέγχου κλιματισμού οχήματος, τα οποία διαχειρίζονται από κεντρικό έλεγχο προηγμένης τεχνολογίας.

Η παρουσίαση του προϊόντος συμπίπτει με την πρώτη σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ IDE και BAE SYSTEMS, σύμφωνα με την οποία η IDE θα ολοκληρώσει την Hybrid GENAIRCON σε αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Τα υβριδικά συστήματα GENAIRCONs παρέχουν την ενσωματωμένη λειτουργία “True Silent Watch”, που θεωρείται σημαντική για όλους τους τύπους στρατιωτικών οχημάτων και ιδιαίτερα για εκείνα που λειτουργούν σε αναγνωριστικές και μυστικές αποστολές, όπου τα θερμικά και ηχητικά ίχνη έχουν πρωτεύουσα σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΑ&Τ», η ολοκλήρωση του Hybrid GENAIRCON σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Μ109 εντάσσεται στο πλαίσιο ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων της BAE Systems. Το σύστημα αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια από τη Βοηθητική Μονάδα Ισχύος (APU) σε συσσωρευτές, η οποία μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις τροφοδοσίας των συστημάτων του οχήματος για αρκετές ώρες χωρίς να λειτουργεί η APU ή ο κύριος πετρελαιοκινητήρας, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το θερμικό και το ηχητικό ίχνος.

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...