«ΕΑ&Τ» Νοεμβρίου: «Παρμενίων 2017» – Εστιασμένο μήνυμα με συγκεκριμένο παραλήπτη

3 Νοεμβρίου 2017

Τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113 της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών μετά το τέλος της άσκησης στη Ρόδο. («ΕΑ&Τ»/ Δ. Μανακανάτας)

Στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 2017», που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου. Την άσκηση σχεδίασε και διεύθυνε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αλλά η εφετινή διοργάνωση είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και αν το δει κανείς, ήταν μια σαφής, ρεαλιστική και ολοκληρωμένη επίδειξη επαγγελματισμού, ικανότητας και ισχύος προς την Άγκυρα, αλλά αυτή ήταν η ιδιαιτερότητα της περσινής άσκησης σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Η διαφοροποίηση εφέτος έγκειται στο γεγονός ότι το «μήνυμα» με τον συγκεκριμένο «παραλήπτη», ήταν ακόμη πιο εστιασμένο. Και για να μην μιλάμε με γρίφους, η «Παρμενίων 2017» ενσωμάτωσε και εξέλιξε στοιχεία της περσινής άσκησης, με κυριότερο την ταυτόχρονη αντιμετώπιση απειλής.

Μια άλλη παράμετρος που χρήζει αναφοράς, είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με το παρελθόν σημαντικού αριθμού εφέδρων και επιστράτων, με εντυπωσιακούς αριθμούς κατάταξης και συμμετοχής άνω του 90%. Άλλη μια απόδειξη του ισχυρού δεσμού των ενόπλων δυνάμεων με την ελληνική κοινωνία, που εν πολλοίς έχει αναπτυχθεί και σφυρηλατηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας των κληρωτών, οι οποίοι τότε αντιλαμβάνονται και τον σοβαρό ρόλο που έχει διαδραματίσει διαχρονικά ο Έλληνας στρατιώτης στα πεδία των μαχών για την υπεράσπιση των πατρώων εδαφών.

Λεπτομέρειες για την άσκηση «Παρμενίων 2017» στο τεύχος Νοεμβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...