«ΕΑ&Τ» Δεκεμβρίου: E-2D Advanced Hawkeye – UHF Ραντάρ AN/APY-9 εναντίον αεροσκαφών Stealth

7 Δεκεμβρίου 2017

Τα δύο πρωτότυπα SDD του προγράμματος E-2D Advanced Hawkeye σε πτήση, “Delta Two” πλησιέστερα και “Delta One” στο βάθος, στις 31 Μαρτίου 2009. (Northrop Grumman)

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται το Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ, AEW&C) E-2D Advanced Hawkeye (AHE) της Northrop Grumman. Στο προηγούμενο άρθρο του ίδιου τεύχους αναλύονται οι ικανότητες και οι περιορισμοί των ραντάρ χαμηλών συχνοτήτων στην αντιμετώπιση αεροσκαφών Πολύ Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (VLO, Stealth). Τέτοια ραντάρ εδάφους προσφέρονται από εταιρείες της Ρωσίας, της Κίνας και του Ισραήλ, όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα της «ΕΑ&Τ» για την αντιμετώπιση του F-35 και για εκθέσεις αεροδιαστημικής και άμυνας. Ωστόσο ραντάρ Εξαιρετικά Υψηλής Συχνότητας (UHF) ηλεκτρονικής σάρωσης χρησιμοποιεί επίσης το Ναυτικό των ΗΠΑ (USN) στο E-2D, προσφέροντας μια ικανότητα πλήρως συμβατή με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και διαλειτουργική με τις δυνάμεις του.

Μια λεπτομερής παρουσίαση του E-2D και των πιθανών ικανοτήτων του στην αποκάλυψη και ιχνηλάτηση αεροσκαφών Stealth, στο τεύχος Δεκεμβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

arowΑρχείο Ειδήσεων 2016...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2015...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2014...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2013...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2012...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2011...
arowΑρχείο Ειδήσεων 2010...