Τεύχος 90 / Ιούλιος 2017

"Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία"

pdfarowΣΤΟΛΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Μετά τις πρόσφατες επιτυχείς δοκιμές της πρώτης εξαπόλυσης τορπιλών, στο πλαίσιο των δοκιμών αποδοχής και επιχειρησιακής ένταξης στο Στόλο του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S123), η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι το δύσκολο εγχείρημα με τη ναυπήγηση των Type 214 έχει στέφθηκε με επιτυχία. Σε ότι αφορά το ΚΑΤΣΩΝΗΣ απομένουν, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, οι δοκιμές κατάδυσης μεγάλου βάθους και οι δοκιμές μέτρησης του ακουστικού και μαγνητικού ίχνους.

pdfarowΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ LE BOURGET 2017

ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΛΙΓΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ F-35A

Μεταξύ 19 και 25 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Λε Μπουρζέ η 52η Διεθνής Επίδειξη Αεροπορίας και Διαστήματος του Παρισιού, με συμμετοχή 2.380 εκθετών και 130 πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Την έναρξη κήρυξε ο πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανιέλ Μακρόν, που προσγειώθηκε με ένα από τα 11 αεροσκάφη στρατηγικών και τακτικών μεταφορών Α400Μ της γαλλικής (AdlA).

pdfarowΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

Στις 20 Ιουνίου 2017 το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό υπέγραψε σύμβαση για την αντικατάσταση του TACTICOS στις 4 φρεγάτες κλάσης BARBAROS από παράγωγο του GENESIS με την επωνυμία B-SYS. Στο άρθρο αναλύονται τα συστήματα διαχείρισης μάχης, ελέγχου βολής και ηλεκτρονικού πολέμου του TDK.

pdfarowΑΝ/SPY-6(V) AMDR & ENTERPRISE ASR

ΡΑΝΤΑΡ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Στις 3 Μαΐου 2017 η Raytheon ανακοίνωσε πως ανέλαβε τροποποίηση ύψους $327,15 εκατ. για την άσκηση προαίρεσης σε προηγούμενη σύμβαση, με αντικείμενο την Αρχική Παραγωγή Χαμηλού Ρυθμού (LRIP) του Ραντάρ Άμυνας κατά Αεροσκαφών και Βλημάτων AN/SPY-6(V) που θα διαδεχθεί το AN/SPY-1D(V) του Οπλικού Συστήματος Aegis Mk7 στα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης DDG 51 (ARLEIGH BURKE) Σμήνους (Flight) III του Ναυτικού των ΗΠΑ (USN).

pdfarowSTANDARD MISSILE 6

ΕΝΑ ΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Το USN διαθέτει 87 πλοία με σύστημα Aegis, θα παραλάβει ακόμη 11 αντιτορπιλικά, ενώ θα ακολουθήσουν τα πρώτα τρία με Ραντάρ Άμυνας κατά Αεροσκαφών και Βλημάτων (AMDR) AN/SPY-6(V)1. Στο μεταξύ όμως από το 2013 θέτει σε υπηρεσία το προηγμένο αντιαεροπορικό βλήμα SM-6, που επιδεικνύει επίσης ικανότητες τερματικής αντιβαλλιστικής άμυνας και πολέμου εναντίον στόχων επιφανείας!

pdfarow«ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ» ΑΠΟ ΧΩΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεταξύ 13 και 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Μαρμαρά, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η Άσκηση «Θαλασσόλυκος 2017» (Denizkurdu-2017) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Πλοία του TDK πραγματοποίησαν διελεύσεις από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ) στο πλαίσιο της άσκησης, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εξωτερικών να καταγγείλει στις 15 Μαΐου «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» στην περιοχή του Αγαθονησίου.

 

 

arowarowarowΠατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα των παλαιοτέρων τευχών...