Τεύχος 92 / Σεπτέμβριος 2017

"Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία"

pdfarowΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΑΕ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ο τομέας της αεροπορικής εκπαίδευσης είναι μείζονος σημασίας για την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των Γενικών Επιτελείων βαίνουν συνεχώς μειούμενοι αλλά και γενικότερα παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα της πτητικής, η «ΕΑ&Τ» ζήτησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τον κατεξοχήν αρμόδιο, τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχο (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθεί.

pdfarowΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ASTER 30 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ SYRINX & FSAF (SAMP/T, SAAM & PAAMS)

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο τεύχος της «ΕΑ&Τ», στις 14 Ιουλίου 2017 η Eurosam και οι τουρκικές Aselsan και Roketsan υπέγραψαν προκαταρκτική συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συστήματος αεράμυνας και αντιβαλλιστικής άμυνας με βάση το βλήμα Aster της MBDA, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας (βλ. τ. 91, Αύγουστος 2017, σελ. 9).

pdfarowΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ (DIA) ΤΩΝ ΗΠΑ

Στις 28 Ιουνίου 2017 η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (Defense Intelligence Agency: DIA) των ΗΠΑ εξέδωσε μια έκθεση 116 σελίδων με τίτλο «Η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας – Οικοδομώντας στρατιωτικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν φιλοδοξίες μεγάλης ισχύος». Η έκθεση στηρίζεται σε αδιαβάθμητες πηγές και πληροφορίες, αποτελώντας τον απόγονο της περίφημης ετήσιας έκδοσης «Σοβιετική Στρατιωτική Ισχύς» της DIA, η οποία κυκλοφορούσε μεταξύ 1981 και 1991.

pdfarowΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η έκθεση της DIA για τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας περιγράφει ως θεμελιώδεις ρωσικές στρατιωτικές ικανότητες τις πυρηνικές δυνάμεις, τα βιολογικά και χημικά όπλα, την Αντι-Πρόσβαση/ Άρνηση Περιοχής (A2/AD), την κρούση ακριβείας, το διάστημα και την αντιμετώπιση των διαστημικών ικανοτήτων του αντιπάλου, τον κυβερνοχώρο, την έμμεση δράση, τον ηλεκτρονικό πόλεμο, την προβολή ισχύος, τις υπόγειες εγκαταστάσεις και την άρνηση και παραπλάνηση, ή maskirovka.

pdfarowRAILGUNS - ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΡΑΓΑΣ

ΤΟ USN ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΥΠΕΡΤΑΧΥΤΗΤΑΣ;

Η τουρκική Aselsan εξέπληξε τους πάντες στη 13η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF 2017 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 9 και 12 Μαΐου, παρουσιάζοντας το πρόπλασμα ενός ναυτικού όπλου ηλεκτρομαγνητικής εκτόξευσης βλημάτων (railgun) με την επωνυμία Tufan. Μια διάτρητη μεταλλική πλάκα εμπρός από το πρόπλασμα υποδείκνυε την πραγματοποίηση δοκιμών.

pdfarowΥΠΟΞΙΑ ΣΕ T-45 ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΙΤΙΑ

Στις 15 Ιουνίου δημοσιεύθηκε μια Ενδελεχής Ανασκόπηση (Comprehensive Review: CR) του Ναυτικού των ΗΠΑ (USN) για 461 Επεισόδια Φυσιολογίας (Physiology Episodes: PEs) πτήσης από τον Μάιο του 2010 σε μαχητικά αεροσκάφη F/A-18A/Β/C/D Hornet και F/A-18E/F Super Hornet, αεροσκάφη ηλεκτρονικής επίθεσης EA-18G Growler και αεριωθούμενα εκπαιδευτικά Τ-45C Goshawk.

 

 

arowarowarowΠατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα των παλαιοτέρων τευχών...