Τεύχος 47 / Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

"Καταδρομή & Ασφάλεια"

pdfarow"ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ"

Η ΔΔΕΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΖΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Έξι έτη μετά την δημιουργία της η ΔΔΕΕ σήμερα αποτελεί μια δυναμική διοίκηση η οποία εξελίσσεται με ραγδαία άλματα ως προς την οργάνωση, τα όπλα και τα υλικά, την εκπαίδευση και τις ειδικές μονάδες, δημιουργώντας κρίσιμες ικανότητες Ειδικών Επιχειρήσεων με τεράστια σημασία σε εθνικό αλλά και Συμμαχικό επίπεδο.

pdfarowTOYΡKIKOI S-400

H περίπτωση απόκτησης πυραύλων S-400 από την Τουρκία δημιουργεί γενικά μια σοβαρή απειλή στο Αιγαίο και ειδικότερα για την επιβιωσιμότητα των αερομεταφερόμενων δυνάμεων ταχείας αντίδρασης. Οι Ειδικές Δυνάμεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην εξουδετέρωση της απειλής ως μια ακόμη εναλλακτική λύση;

pdfarowJSOC- JOINT SPECIAL OPERATIONS COMMAND

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Οι τεράστιες δυνατότητες Πληροφοριών που απέκτησε η αμερικανική Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατικών-ανταρτικών δικτύων στο Ιράκ την περίοδο 2003-2009.

pdfarow.300 BLACKOUT

ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΤΩΝ SOF

Στην αναζήτηση για ένα αποτελεσματικότερο διαμέτρημα από το 5,56x45 για μάχη CQB, οι ΝΑΤΟικές SOF στρέφονται στο .300 BLK, παραγγέλνοντας νέα όπλα και κιτ μετατροπής.

pdfarowΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗ-47G

Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ 160th SOAR

Η «ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ» βρέθηκε στην αεροπορική επίδειξη του Oshkosh στις ΗΠΑ και φωτογράφησε από κοντά το κορυφαίο ελικόπτερο ειδικών επιχειρήσεων ΜΗ-47G του 160th Special Operations Aviation Regiment.

pdfarowG3 - EΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

To τυφέκιο G3 αποτελεί μια φθηνή λύση απέναντι στην ανάγκη αναβάθμισης του οπλισμού των Ειδικών Δυνάμεων, όπως αυτή προκύπτει από την απόφαση του Αμερικ. Στρατού να αντικαταστήσει τον συνδυασμό Μ16/Μ4 - 5,56 με ένα νέο τυφέκιο 7,62 και μελλοντικά 6,5.

pdfarowSESTAN-BUSCH BK-R-SAELSI

ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

pdfarow42 COMMANDO

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ – NAYTIKEΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το βρετανικό 42 Commando εγκαταλείπει τον κλασσικό ρόλο Πεζοναυτών-Καταδρομέων και εισέρχεται στον χώρο των ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων και της αντιτρομοκρατίας.

pdfarowCOS

COMMANDEMENT DES OPERATIONS SPECIALES

 

 

arowarowarowΠατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα των παλαιοτέρων τευχών...