Τεύχος 48 / Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018

"Καταδρομή & Ασφάλεια"

pdfarowΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Για μια ακόμα φορά επισκεπτόμαστε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου για να παρακολουθήσουμε αντικείμενα του Σχολείου Καταδρομών.

pdfarow7ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΜΑΧΗΣ

Ένα ακόμη Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης, το έβδομο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ).

pdfarowΔΙΑΣΩΣΗ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Δύο σωτήρια διδάγματα από μια επιχείρηση διάσωσης μάχης στο Αφγανιστάν: ενδοοστική χορήγηση και ολικό αίμα.

pdfarowHIND COMMANDO RAIDER

Το ρωσικό Mi-24 Hind, ένα ελικόπτερο σχεδίασης του ’60, εμφανίζεται στις απαρχές του 21ου ως μια πρωτοποριακή ιδέα για μικρής κλίμακας ειδικές επιχειρήσεις.

pdfarowHERO 30/ HERO 120

Τα μίνι μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα εντάσσονται πλέον στις πεζές και εποχούμενες περιπόλους Ειδικών Δυνάμεων ως μια οργανική «αεροπορία τσέπης» που μπορεί να καταστρέψει πολύ σκληρούς και επικίνδυνους στόχους.

pdfarowE’ SQUADRON

Η ΜΟΝΑΔΑ «ΜΑΥΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΜΙ6 - UKSF

Η στενή διασύνδεση Ειδικών Δυνάμεων – Υπηρεσιών Πληροφοριών καταδεικνύεται παραδειγματικά στην περίπτωση της Ε’ Μοίρας των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων.

pdfarowTOYΡΚΙΚΑ ΚΑΜΙΚΑΖI-DRONE

Την μαζική παραγωγή μικροσκοπικών δολοφονικών UAV αρχίζει η Τουρκία σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

pdfarowΜCX RATTLER

Η Αμερικ. Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων αναζητά ένα «αντιφατικό» όπλο που κρύβεται σε τσάντες αλλά χτυπά σαν τυφέκιο εφόδου. Ένας πρώτος και πολύ ισχυρός υποψήφιος είναι το SIG MCX Rattler.

pdfarowΝΕΟΣ ΦΟΡΗΤΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του κυπριακού Τύπου για την απόκτηση νέου φορητού οπλισμού από τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις, με πολύ καλές αλλά και αμφιλεγόμενες επιλογές.

pdfarowΝΕΟ ΠΙΣΤΟΛΙ M17/M18 US ARMY

Η αλλαγή πιστολιού από τον Αμερικ. Στρατό είναι σαφώς σημαντική είδηση αλλά η βαθύτερη και ουσιαστικότερη.

pdfarowΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ EIΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 

 

arowarowarowΠατήστε εδώ για να δείτε τα περιεχόμενα των παλαιοτέρων τευχών...